Predigra se začne, ko odpremo oči
2 septembra, 2018
Filmi za odrasle zavajajo
26 januarja, 2019
Prikaži vse

MOŽ IMA LJUBICO

Naslov je bedno klasičen kajne? Mož ima ljubico, kot še mnogo drugih moških. Kdo so te ženske, ki so ljubice in pristanejo na vlogo nekoga, ki bo vedno na drugem mestu, ki bo čez vikende in čez vse družinske praznike praviloma vedno sama, saj bo gospod delil svojo družinsko srečo z ženo in otroki. Ljubica pride na vrsto spet med tednom, ko se doma lahko izgovori, da ima službena potovanja ali težke poslovne sestanke pozno v noč.

Sama delam z vsemi njimi. Se pravi, da poznam zgodbo moža, ki je nesrečen v zakonu, saj je zaljubljen v žensko, ki je vse tisto, kar žena ni (več). Je privlačna, inteligentna, samska, sposobna živeti sama in po možnosti je tudi mamica samohranilka, zaposlena, ima svoje hobije in prijateljice. Zna se seksi obleči in mu skuhati gola najljubšo jed, da ga pocarta, ko pride na pičlo odmerjenih devetdeset minut “sestanka” k njej. Ljubica je noro dobra in strastna v postelji, sam ljubici običajno prisega, da z ženo ne seksata že nekaj let nič več, odkar je zaljubljen v njo, ljubico. Da on spi v otroški sobi ali v kabinetu, le z ženo ne.

Druga skupina so ljubice teh moških, ki so vezani. Od njih poslušam, kako se počutijo razvrednotene, neslišane v želji, da bi se on ločil in postal zgolj njen moški, do kosti so vanj zaljubljene, a on dolga leta obljublja, da se bo ločil, a se nikoli ne. Prvo je izgovor, da so otroci majhni in da ga še potrebujejo, nato so otroci v puberteti in ga še vedno potrebujejo, sploh ker mora z njimi delati domače naloge, potem pride do tega, da mora ostati doma, ker sicer bo izgubil ugled v okolju v katerem živi, ne loči se tudi zato, ker ve, da bi bili njegovi starši proti in bi bili izjemno razočarani, da bi razbil svojo družino. Navsezadnje ima doma nekakšno udobje in je vse predvidljivo, česar ob ljubici nima, ker ne more imeti stalnega urnika “sestankov” in ga to tudi dodatno strastno žge pri ljubici. Ljubice dolga leta verjamejo v njegove izgovore, ga čakajo, najboljša leta minejo v samskosti in v njegovih občasnih obiskih, ko nekatere ugotovijo, da se jim biološka ura izteka in od privatnega življenja nimajo tako rekoč nič. Začnejo pritiskati in izsiljevati, ni jih tako malo, ki direktno kontaktirajo ženo in ji povejo, da ima njen mož ljubico, se pravi njo in da bi bilo fer, da se ločita, ker ljubici mož od poklicane obljublja mnoga leta, da se bo ločil.

Kot verjetno že veste, se zgolj enajst odstotkov poročenih mož, ki ima ljubice, odloči za ločitev in za življenje z ljubico, veh ostalih 89% ostane v dobrem in slabem z ženami. Saj navsezadnje ni tako težko tečne in zahtevne ljubice zamenjati s kakšno manj zahtevno.

Poslušam tudi prevarane žene. Ki so ugotovile, da je v njunem zakonu še ena ženska, po navadi je to sodelavka, ki po cele dneve tiči skupaj z možem, saj skupaj potujeta po sestankih pa tudi na službene poti v tujino. Ko sprva previdno o tem sprašuje moža, ji ta o tem laže in zanika obstoj zaljubljenosti v neko drugo žensko. Žena utihne in sproti nabira informacije, zbira njegove laži ali polresnice, sumljiva je do popolnoma vsake njegove besede ali dejanja. Na skrivaj mu pregleduje telefon, a kot vemo, obstajajo programi na telefonih, ko se komunikacijo lahko spretno skrije. Četudi najde popolne dokaze o moževi nezvestobi, pogosto sicer kriči, joka in zahteva, da razdre zvezo z ljubico, a mnoge prevarane žene se odločijo, da svojo bolečino ob prevari pometejo pod preprogo in še naprej uživajo danosti zakonske gospe, ki ji nič ne manjka. Navzven so urejena družina, ona je zakonita soproga njega, on dobro služi in njo ženo pogosto odpelje v eksotične kraje, otroci so v redu, mož ji pogosto podari tudi kaj dragocenega kot izkaz slabe vesti, ona to prejme in ne teži več. Vsak igra svojo vlogo dokler pač gre.

Zgoraj opisani primeri so tudi življenje. Ki ga pišemo vsi mi s svojimi odločitvami. Nima smisla na nikogar kazati s prstom, ker smo vsi krvavi pod kožo. Nikoli ne moreč s popolno gotovostjo trditi, da ne boš varal ali da nisi bil kdaj prevaran. Pravzaprav je bolj primerno vprašanje: ali dajem vse od sebe v svojem odnosu, govorim in se izražam in ali poslušam sporočila partnerja?