MOŽ IMA LJUBICO
21 oktobra, 2018
Kako premagati depresijo s šestimi koraki
10 marca, 2019
Prikaži vse

Filmi za odrasle zavajajo

Danes bom spet brutalno iskrena in moja zgodba temelji na resničnem primeru, ki sem ga pred kratkim obravnavala v Svetovalnici. Pa tudi čisto odkrita bom. Dajmo filme za odrasle poimenovati sedaj s žargonskim nazivom “porniči”. Velja?

Pride par, on leto do štiridesetega leta, ona štiriintrideset, skupaj sta tri leta. Hočeta otroka, a ga ne moreta narediti oziroma spočeti. Razlog: partner nikoli nima trde erekcije in takoj ko vstopi v njo, mu penis splahni in je konec vsega. Sicer se on vedno potrudi in jo oralno zadovolji, dejansko pa nikoli nista imela pravega spolnega odnosa, ker on nikoli ni bil zares trd. No, sicer mu je kdaj uspelo malce dlje ostati v erekciji, a do izliva v njeno nožnico ni nikoli prišlo, ker ima težave tudi s tem. Partnerki se meša, ker ji biološka ura že zelo doni, zaradi pomanjkanja pravega seksa pa je tudi že zelo živčna in nesrečna. On nekako stoično prenaša njene pritožbe in pravi, da naj se še tako trudi, ne more biti uspešen v erekciji in da sta poizkusila že z različnimi spolnimi pripomočki, mazili, obročki za njega, a uspeha nobenega.

Odprto ga vprašam, če ga privlačijo moški, pa je zanikal, da ga moški res niso nikoli privlačili in da je povsem heteroseksualec, a je tudi res, da že zelo dolgo masturbira ob gledanju porničev. Glede na to, da ona dela v tujini in ni vsakodnevno ob njemu, si on pomaga do lastnega spolnega užitka s gledanjem porničev z različnimi vsebinami in pri tem ima erekcijo in izliv. Pove tudi, da zna takole celo popoldne, ko pride iz službe, preždeti pred filmi za odrasle ter pri tem meni, da je verjetno postal odvisen od porničev. Svojo partnerko si želi kot pravi moški, a si ne zna predstavljati, kako bi ga lahko njena nožnica zadovoljila, ker kadarkoli se skuša v to prepričati in poizkusita, ne gre.

Ona je rekla, da ga bo zapustila, ker hoče pravi seks in pravega deca, ki jo bo vaginalno zadovoljil in s katerim bi imela otroka, po katerem tako hrepeni. Oba povesta, da se sicer kar v redu razumeta, a zadnje leto ravni zaradi pomanjkanja seksa ne najdeta več potrpežljivosti eden do drugega, predvsem ona do njega. Tudi on se brani, da se trudi, a če ne gre, pač ne gre. Dogovorili smo se, da bo on poskušal nadzorovati in sčasoma zmanjševati gledanje porničev ter masturbacije ob njih.

Verjetno se sprašujete, kako se je kaj njuna zgodba razpletla? Zadnje informacije so, da je ona odšla ter se za stalno preselila v državo, v kateri dela, on pa neuspešno poskuša nadzirati vizualne dražljaje, ki mu nudijo zadovoljstvo preko porničev. A mi pove, da mu tako pravzaprav ustreza, ima mir, celo popoldne za sebe, tu pa tam že najde kakšno žensko za nekaj časa, a se je že navadil, da ga vsaka zapusti, ko ugotovi, da ga ne more pripraviti do trde erekcije in je posledično ne zmore spolno zadovoljiti. Ja, tudi takšni primeri so in vse to je življenje, ki ga nekateri med nami imajo.

In ja, seks je res izjemno pomemben, ne skrivajte težav, ki jih imate na tem področju, ker nič kar se posamezniku dogaja, ni tabu. Poiščite si strokovno pomoč, bodite iskreni do sebe in partnerja.