NASVETI ZA ZREL RAZHOD
3 januarja, 2021
Prikaži vse

OSEM ZNAČILNOSTI TRDNE ZVEZE

young happy loving couple showing heart for valentine day on cozy outdoor walk in forest

1. SPOŠTOVANJE. Da sta različna. Da se prilagajata in najdeta zdrave kompromise, iskreno in odprto se pogovarjajta, brez drame in čustvenih izbruhov.

2. SKRB: Partnerja skrbita eden za drugega z dejanji in besedami, s tem, da se držita sklenjenih partnerskih dogovorov in se sproti dogovarjata o morebitnih spremembah, kajti tudi zveza se neprestano spreminja in tudi vidva kot partnerja v njej.

3. UPOŠTEVANJE ČUSTEV. izkazujta si vajina čustva ljubezni, povezujta se intimno, bodita pozorna eden na drugega, presenečajta se z drobnimi pozornostmi.

4. KOMUNICIRAJTA. V zdravi zvezi ni prostora za hinavščino, prikrivanje, laganje in iskanje krivcev. O vsem se sproti pogovorita.

5. KOMPROMISI. Ni potrebno, da je vedno vse po njegovo ali njeno, najdita srednjo pot, ki bo vseeno zadovoljila vajine potrebe, saj sta navsezadnje zelo različni osebnosti.

6. ZAUPANJE. Skozi zaupanje vesta, da varna, slišana in upoštevana.

7. NEGOVANJE ZVEZE. Eden drugemu kažita, kako posebna in vredna sta, vsak dan sproti.

8. DVIGUJTA EDEN DRUGEGA. Vzpodbujajta se, podprita eden drugega in si stojta ob strani, četudi se kdo od vaju trenutno ne počuti ravno najbolje v svoji koži. Skupaj sta najmočnejša.