Ali ste ponosni na svoje otroke?
27 oktobra, 2019
Svetovanje v času korone
21 marca, 2020
Prikaži vse

Kako doseči uspeh

Sedaj se sprašujete, kaj s tem mislim. Kakšen uspeh? Na katerem področju? Kaj to sploh pomeni uspeh?

Res je, vsak od nas različno tolmači pojem uspeha. Za nekoga, ki se bori z depresivnimi mislim, je uspeh že zjutraj vstati iz postelje, se umiti in odpraviti od doma. Za nekoga drugega je uspeh, da doseže točke, ki vodijo naprej na vpis na izbrano fakulteto. Uspeh je tudi naučiti se na primer smučati ali drsati na stara leta. Jaz imam svoje pojmovanje kaj uspeh je, vsak od vas bralcev pa vam lastno, saj je to pojmovanje med drugim odvisno tudi od preteklih izkušenj, strahov, prepričanj in drugih osebnostnih dejavnikov, ki v nas oblikujejo zavedanje, kaj to uspeh je. Za vsakogar od nas je, kot rečeno različen.

Bom sedaj citirala gospoda Igorja Likarja, direktorja SIQ Ljubljana. Njegove besede so mi padle v oko in se usedle v srce, ker sem prepoznala lastno poslovno videnje v njegovih besedah. Namreč, svoje svetovalno delo razvijam tudi skozi prizmo poslovnega modela, ki služi novim razmeram v družbi, družini in v partnerskih odnosih.

Takole je dejal: “Za dolgoročni uspeh je treba biti brezkompromisno pošten, v celoti pristen, brez izjeme kredibilen, vztrajno načelen, z eno besedo – verodostojen. Ohranjanje verodostojnosti zahteva visoko ceno, a ko jo dosežemo, je neprecenljiva. Verodostojnost ima posebno lastnost – zelo težko jo vzpostaviš in zelo lahko zapraviš. Nenehno je na preizkušnji. Če smo verodostojni danes, ni samoumevno, da bomo tudi jutri.”

Zavedam se tudi sama, da je moja avtentičnost pri delu z vami, drage moje stranke v Svetovalnici, temelj mojega dela in zaupanja vas v moje strokovne kompetence, moje znanje in pridobljene izkušnje, ki jih nabiram pri svetovalnem delu. Če ne bi začutili moje verodostojnosti, mi ne bi zaupali kajne?

Sama sem glede osredotočenosti na delo neke sorte perfekcionist. Vsako uro dela dam vse od sebe, moj fokus in koncentracija sta izjemno močni, saj ju treniram že od malega, kot me je učil oče, kaj pomeni biti popolnoma skoncentriran na delo, ki ga opravljaš. Ta “dresura” mi je ostala in to zmožnost s pridom in veseljem uporabljam.

Zahvaljujem se vsem vam, da me berete in spremljate, da ste kupili mojo knjigo ISKRENO O PARTNERSTVU in ob njej vidva, draga partnerja razpravljata, kje se nahaja vajin odnos, ali potrebujeta strokovno pomoč, preizprašujeta se ali sta v vajinem odnosu srečna, poseksana, zadovoljna. Ali držita skupaj? Sodelujeta pri starševstvu in finančnih izzivih? Kako se soočata z izzivi moderne tehnologije, ko sta zagotovo že tako rekoč odvisna od pametnega telefona, vsak od svojega?

Ko začutita, da se vrtita v krogu, da vedno znova padata na isti tanki led prepirov, ki ne dajejo rešitve, me poiščita. Naj vama ne bo nerodno. Naj vaju ne bo strah, kaj bosta izvedela eden o drugem pred mano. Vse to so sestavine odnosa, bomo pa skupaj dodali, recimo jim zdravilne začimbe, majhne radosti, ki krepijo vajin partnerski odnos. Tukaj sem za vaju.