Izpraznjeno družinsko gnezdo
27 septembra, 2017
Čustvena manipulacija v stilu “gaslighting”
26 novembra, 2017
Prikaži vse

Hrepenjenje po življenju

“čas branja prispevka: 1 minuta in pol”

Življenje se meni zdi res fino. Rada ga imam. Moje življenje sem si zastavila kot reko, ki vijuga, ima bregova, ki mi ponujata varnost, da se moja reka življenja ne razlije preveč na široko. Sem take sorte, da malce nadzora vseeno potrebujem. V reki so čeri in skale, ob katere buta voda. Z leti dolbe v te skale luknje, a to je dolgotrajno delo moje reke življenja, ki me uči, da včasih vztrajam na začrtani poti in za nobeno ceno ne popuščam, včasih pa si enostavno rečem, da si lahko privoščim tudi malce oddiha. Ko butnem v čer ali skalo, me boli in vidim zvezde, a se ustavim in pomislim, da sem lahko pravzaprav hvaležna za ta udarec, ki me je predramil v mojih conah udobja, ko sem občasno malce zaspala in menila, da ni potrebnih novih izzivov.

A ker sem človek, ki očitno potrebuje izzive, se po prvotni nejevolji ali jezi unesem in razmislim o vzroku, ki me je butnil v skalo. Če sem dovolj iskrena do sebe in si dovolim introspekcijo, potem slej kot pridem do bazičnega vzroka, ki me je vodil v to, da ga prepoznam. Ker ga sedaj poznam, naredim nekaj korakov in zamahov v smeri, da se iz te izkušnje naučim nekaj novega in za mojo prihodnost koristnega, ker vem, da če sedaj te “lekcije” ne bom ustrezno izdelala, jo bom ponovila, le da bo še težja in bolj boleča.

Hvaležna sem za vse preizkuse in modrice zaradi skal sredi moje reke življenja. Hrepenenje po življenju me je vedno navdajalo z voljo in močjo, da sem premagovala bolečino in izzive. Verjamem v intuicijo, v pozitivne in tudi negativne izkušnje, v iskrena prijateljstva, v dobre energije, ljubezen je zelo pomembna, pa tudi pripadnost sebi. Da znam kdaj izreči ljubeči ne drugim in s tem sebe zaščitim. Ob tem mi je pomembno, da ne občutim slabe vesti ali krivde, saj moram sama sebi biti najbolj pomembna kajne? In sebe ljubiti. Ker le tako sem lahko pomembna tudi vam, dragi moji. In tako me imate tudi radi, kot tudi jaz vas.

Današnje introspektivno razmišljanje posvečam vsem, ki me poznate in veste, kako delujem ter vsem tistim, ki me berete tudi sicer ali obiskujete mojo Svetovalnico. Danes sem začutila, da lahko en del moje tančice odvržem.