ZGODBE
3 januarja, 2021
OSEM ZNAČILNOSTI TRDNE ZVEZE
30 januarja, 2021
Prikaži vse

NASVETI ZA ZREL RAZHOD

Ne bom dolgovezila, spodaj je nanizanih nekaj kratkih nasvetov za razhod oziroma odhod iz partnerskega odnosa, ki vaju boli, dela nesrečna, nezadovoljna, postajata toksična in brez empatije.

  1. osredotočite se na vašo osebno rast.
  2. Zagotovo se sprašujete “zakaj sem izbral/a takšen odnos?”, no takšna brezplodna vprašanja nadomestite s “Kaj sem se naučil/a o sebi tekom končane zveze?”
  3. Bivši partner ali partnerka sta bila takrat primerna za vas, sedaj ne več. Ko je vrč razbit, ga ne moremo več zlepiti nazaj neprepustno, vedno bo voda curljala…
  4. Spomnite se kdo ste v resnici. Skozi nesrečno zvezo pogosto prezremo naše notranje potrebe, želje, cilje in hotenja ter se prilagodimo partnerju. Po razhodu ozvestite, da je potrebno iti skozi proces žalovanja za preteklo zvezo, pa četudi je bila boleča in nezdrava.
  5. Zveza je bila v svojih najlepših trenutkih vredna truda in časa, a nikoli ni garancije, da bo trajala večno. Tudi pravljice v stilu “… in živela sta večno do konca svojih dni” so zgolj … pravljice.
  6. Normalno in pričakovano je, da boste bivšega kdaj pogrešali, a veste, da si zveze z njim ne želite več.
  7. Ko boste začenjali novo zvezo, boste po pričakovanjih prestrašeni, nezaupljivi in boste potrebovali tono poguma, da se spustite s čustvenih vajeti. Ponovimo točko 1.