OTROCI V STISKI IN REŠITVE
1 novembra, 2020
NASVETI ZA ZREL RAZHOD
3 januarja, 2021
Prikaži vse

ZGODBE

Znate pripovedovati zgodbe? Jim radi prisluhnete? Sedaj so časi, ko potrebujemo zgodbe, ki nas navdihujejo in polnijo z optimizmom in svetlim pogledom za naprej. Menim, da je bilo dovolj črnogledih scenarijev in pesimizma. Seveda se zavedam realnosti in v kakšnem negotovem obdobju živimo, pa vseeno naj sedaj SVETLOBA premaga temo. Ne potrebujemo je več.

Veliko časa se bomo ljudje in človeštvo na splošno soočali z globalnim post travmatskim sindormom stresa, ki nas je vse pritisnil v strahove, samoblokade, ponižno uklanjanje zunanjim omejitvam in ravno zato sedaj potrebujemo kul zgodbe. Vsi smo lahko njih pripovedovalci!

Ali veste kdo ste, kaj je vaša naloga v življenju in kako lahko sami kreirate svoje zgodbe? Marsikdo meni zase, da ni rojen pripovedovalec zgodb, a menim, da jih nosimo v sebi vsi mi, le pogum moramo zbrati in jih dati na plano. Lahko tudi tako, da bolj spoštljivo vstopate v odnose in jih kreirate z obilo zdrave komunikacije, humorja, pristnosti, ljubeče naklonjenosti in zdravega razuma.

Pripovedovanje zgodb je zelo močen medij, ki se je razvijal skozi tisočletja predajanja modrosti iz ene generacije na drugo. Kot otroci smo se učili preko zgodb in pravljic o vrednotah, moralnih načelih in motivacijskih orodjih. Ko ste odraščali, ste sami lahko oblikovali vašo lastno zgodbo kdo ste in zakaj ste tukaj. Zbrali ste vse, kar ste kdaj slišali, doživeli, izkusili in tako oblikovali lastno zgodbo. Vam je všeč? Ali bi želeli v njej karkoli spremeniti?

Zgodbe, ki jih imate v sebi, jih v resnici živite skozi vaše odnose, vaš denar, kako ste se uresničili skozi kreativne preboje, kakšen življenjski stil imate, vaše zdravje in tudi kako duhovno sebe opredeljujete, vse to je vaša resnica, ki jo živite na zunaj.

Trenutno so naše zgodbe rahlo zaustavljene. Ne vemo točno kaj nas čaka v prihodnje, saj se stari vzorci dojemanja naših življenj in odnosov korenito in hitro spreminjajo. Mnogi ostajate brez besed, brez moči in poguma karkoli spremeniti, vdali ste se brezupu in ostali brez lastne moči kreiranaja svoje zgodbe.

Verjamem, da vam sedaj pripovedovanje zgodb ne pride na misel, a ravno to je lahko naše orodje za to, da se izvijemo iz letargičnosti trenutnega stanja. Ravno ta preboj lahko prispeva k temu, da spremenimo svet okoli sebe. Vaša osebna zgodba šteje in je pomembna za spremembe v večjem obsegu. Osredotočimo se na sedanji trenutek in našli bomo rešitve. Če bi vsi začeli pripovedovati lastne kreativne zgodbe, bi se lažje povezovali v skupno dobro in kot skupnost doživljali optimističen preporod, ki ga v resnici zelo potrebujemo!