Ljubosumnost na bivšo ženo
21 februarja, 2016
21 stvari, ki jih moški morate nehati početi
7 marca, 2016
Prikaži vse

Zdrava vzgoja otrok ali kako otroku znati reči ne – PREDAVANJE

Ma saj vem, večina staršev meni, da zdravo vzgaja in oblikuje svoj podmladek. Šele, ko starše na svojih predavanjih malce izzovem in povprašam, kako dajejo meje (če sploh) otroku, kako mu omogočajo varno raziskovanje okolja in odnosov ter kakšne sankcije predvidevajo za kršenje meja, vidimo, da je to kar težka in zahtevna naloga.
Zato ste vabljeni v CENTER MEDICEL v Novi gorici, Gregorčičeva 25 v petek, 25.3.2016 ob 18.30 na PREDAVANJE za starše, na katerem bomo govorili o tem kaj sploh je to zdrava vzgoja in ali znate na primeren in asertiven način otroku postaviti mejo/prepoved/omejitev.
Tematika bo naslednja:
– starši spoznajo pomembnost postavljanja ustreznih meja
– spoznajo, zakaj je pri vzgoji pomembno kako in kdaj ter zakaj reči NE ter kako se znebimo strahu, da delamo stvari narobe
– spoznajo, kako naj si zgradijo zdravo starševsko avtoriteto
– kako otroke pripraviti do aktivnega poslušanja in spoštovanja meja/dogovorov/sporazumov
– starši pridobijo ključne informacije in samozavest za zdravo vzgojo
– slabe strani permisivne in avtoritarne vzgoje in zakaj poudarjam zdravo vzgojo
Prvi del bo moje predavanje oziroma razmišljanje, drugi del pa bo interaktivni dialog, ko bom zelo vesela vprašanj vas staršev, na katera boste dobili natančne odgovore za vašo družinsko in vzgojno problematiko.
Pa še tole vprašanje, ki bega starše: ali ste že napisali / narisali DRUŽINSKA PRAVILA? Ali vsak član družine ve, kaj so njegove zadolžitve in obveznosti? Ali pa je to prepuščeno naključnim odločitvam, ki zelo pogosto ustvarjajo neprijazno okolje in v katerem se tvorijo nesporazumi, slaba volja in kregi.
Se vidimo kajne?