Presoja na prvi pogled
26 marca, 2017
4 značilnosti zavestnega partnerstva
29 aprila, 2017
Prikaži vse

Ljubljenje je lepilo

Mnogi pari živijo skupaj kot sostanovalci. Fizično živijo pod eno streho, pogovarjajo se o tem, kdaj bo kdo šel v trgovino, katere položnice bo kdo od njiju plačal, kdaj imajo otroci dejavnosti in kam bodo odšli na dvotedenske počitnice. To je to.

Partnerja sta cimra, saj nista bila intimna že zelo dolgo časa in se je časovnica od zadnje spolne združitve odmaknila kar daleč v preteklost. Povesta mi, da sta mrvo utrujena, ko se zgrudita zvečer v posteljo, ali da sta bila skregana čez dan iz tega in onega razloga, pa da njej ali njemu niti pod razno ne pride na misel, da bi se potem božala pod rjuhami, nekateri pari postavijo med sebe še otroka z izgovorom, da bo tako večji mir, ko bo otrok spal med njima. Verjemite mi, da so nekateri pari res neverjetni v nizanju izgovorov zakaj se ne ljubita bolj pogosto in si ne izmenjujeta telesnih sokov.

Spolnost, seks, intima, božanje, objemi, poljubi, strast in grickanje ustnic, vse to so atributi zdrave partnerske zveze. Intimnost in seks sta lepilo med dvema odraslima in to tudi ločuje odnos od sostanovalskega. Je nekdo lepo rekel, da je intimnost pravzaprav združitev dveh različnih teles na dveh kvadratnih centimetrih.

Občasno spremljam zapise Kim Anami, v katerih nazorno opisuje kako je seks pomemben segment tudi osebnostne rasti, obilja, pripadnosti in žarenja vsakogar, ki se zaveda svoje spolne energije in jo tudi uporablja s svojim partnerjem. S tem in orgazmi ohranjamo zdravo fizično telo, polnimo se s strastno energijo kreacije, obnavljamo celice in se pomlajamo.

Naše intimno življenje ima vpliv na vse, ker ljubezen in intimnost sta temelj tega, ali zbolimo ali pa smo zdravi, povzroča nam žalost in prinaša srečo, trpimo ali se ozdravimo. Nobena druga stvar v medicini, ne diete, ne kajenje, ne vaje za fit telo, ne stres, niti genetika, niti droge ali operacije, nimajo večjega vpliva na našo kvaliteto življenja kot pa izpolnjujoče intimno življenje.

Seks je lepilo. Ko uporabljamo energijo, s katero se polnimo preko ljubezni in intimnosti in jo vbrizgavamo v naša področja življenja, nas to dela boljše partnerje, bolj uspešne poslovne ljudi, umetnike, kreatorje ali pač srečne in zadovoljne člane družine. Tako enostavno je to. Pač – žarimo.