Ko odide za vedno
27 decembra, 2016
Kako naprej po ločitvi?
29 januarja, 2017
Prikaži vse

2017 in že odštevamo

Danes je prvi dan v temle letu. Srečno preživela skok v novo cifro, s prijateljem na Radio 1 preko silvestrskega večera, ki ga je vodil, kar zlagoma vodi k mojemu skritemu cilju, da bi v temle letu začela s svojo polurno radijsko oddajo. Govorila bi o vsem, o čemer raziskujem in svetujem v Svetovalnici. Predvsem gre za odnose.

Obiskujejo me pari, ki se zapletejo v zanke medsebojnih obtoževanj, jeze, pomanjkanja sočutja do bolečine bližnjega, ki zahtevajo od partnerja, da jih osreči in imajo nerealna pričakovanja. Pridejo k meni posamezniki, ki jih življenje preizkuša v odnosih do sebe, kar je posledica zrcal drugih okoli nas. Poiščejo me obupani starši  otrok, predvsem pa najstnikov, ko ugotovijo, da jim po hiši lomasti čez noč spremenjena oseba, ki je še nekaj dni nazaj bila priden in razumevajoč otrok. Mnogi sploh ne poznajo odnosa do sebe. In iščejo potrditve v drugih.

O tem in vsem, kar še vem, spoznavam in raziskujem, bi govorila. Bom govorila. Sedaj pišem in če želite, me lahko berete, sicer seveda zaprete revijo ali poiščete križec na vašem ekranu. Ni problema. Meni se zdi pomembno, da vsa spoznanja ne tiščim zgolj v sebi, temveč da jih lahko dajem med vas, dragi moji, z željo, da morebiti še kdo od vas spozna kako svojo težavico in da se zave, da vedno, ampak res vedno obstaja rešitev. Mnogi mi rečejo, da se tega in onega ne da spremeniti ali urediti in da sem smešno naivno optimistična. Takšna sem, ker verjamem v dobro v ljudeh in da se nekje globoko v vsakemu od nas skriva nekaj več od navideznega prikazovanja navzven, recimo za javnost drugih.

Ker sem sama bila v težkih čustvenih frustracijah ob razpadanju mojega zakona, ko sem sedela nekaj časa nemočna in terorizirana v črni luknji lastne nemoči in strahov pred prihodnostjo, vem, da je težko vstati in si dopovedati, da brez akcije ne bo rezultata, a rešitev je vedno nekje, morebiti trenutno ne na dosegu roke. Ko razrešimo svoje notranje stiske in tesnobe, strahove in brezup in se s pomočjo poguma in akcije zavihtimo iz črne luknje na trdna tla svojega Življenja, se zavedamo, da lahko tudi v bodoče razrešimo vse probleme in stiske. Cenimo svoje bivanje, tukaj in sedaj. Bodimo hvaležni za potenciale, ki jih nosimo in zbudimo pogum, da jih razvijamo.

To je moja novoletna poslanica vam, dragi moji. Nikoli si ne delam zaobljub ob prehodu v sveže leto. Razmišljam pa ja. O tem, kakšne cilje si želim doseči. Cilje si oblikujem ob svojem rojstnem dnevu, saj je to meni prehod v “novo” leto in ne tale koledarski preskok. Želim nam vsem pogumno in srčno, sočutno in kreativno leto. Da se slišimo, vidimo in se ljubimo. Da spoštujemo medsebojne razlike in pomanjkljivosti. Da iz sebe razvijamo najboljšo verzijo sebe. Da smo radovedni in ljubeči. Da se ne predamo.