Mejna osebnostna motnja
27 marca, 2016
Najstniki so carji
8 aprila, 2016
Prikaži vse

10 pravil za ljubeč odnos do sebe

  1. Vedno imejte s seboj smisel za humor, ne ga puščati na domači polici. Četudi vsakodnevne stresne okoliščine ne pričarajo smeha, se ga vseeno potrudite najti, poiščite drobne ljubke malenkosti, ki vas delajo srečne.
  2. Poskušajte videti malce širšo perspektivo problema. Ko se povzpnemo na peto nadstropje in pogledamo dol na problem, je videti mnogo manjši kajne. No tako nekako si zamislite težavo, na katere reševanje nimate vpliva. Sprejmite nemoč, je zelo osvobajajoče.
  3. Drugi ljudje ne opazijo, kako ste oblečeni. Vas to bega?
  4. Ne bodite preveč razvajeni. Kdaj pa kdaj lahko tudi sami kaj postorimo, brez pritoževanja in zavijanja z očmi.
  5. Ne lažite drugim, predvsem pa ne lažite sebi. Nima smisla, ker prava resnica nas bo vedno našla, če ne prej, pa kasneje, pa čeprav si trdno zatiskate oči pred njo.
  6. Ko nekaj obljubite, se tega prosim dajte držati. Zelo je pomembno, da določite tudi rok, do katerega boste obljubljeno izvršili.
  7. Ko vam je hudo, se zaposlite, delajte, vrtnarite, pojdite v živalski vrt opazovati prikupne živali, ki pač – živijo v vsakem trenutku posebej.
  8. Bodite prijazni do sebe. Ko boste do sebe ljubeči in razumevajoči, bodo tudi drugi do vas. Enostavno zabavno.
  9. Dobro je vedeti, da vedno lahko prenehate početi to, kar delate sedaj.
  10. Zavedajte se pomena varnostne mreže. Izogibajte se trgovanju svoje neodvisnosti z varnostjo, ker to ima svojo ceno. In posledice.