Otrok se ne pretepa
11 januarja, 2016
Prelivanje partnerstva v starševstvo
27 januarja, 2016
Prikaži vse

Tukaj in sedaj, v tem trenutku

Malce razmišljam o tem, kaj si želimo privleči v naše življenje pa na kakšen način. Mnogi od vas zagotovo poznate knjigo ali film Skrivnost oziroma zakon privlačnosti. Se mi zdi, vsaj kolikor se pogovarjam s strankami v Svetovalnici, pa z znanci ali s prijatelji, da mnogi menite, da bo dovolj za realizacijo nekih vaših želja to, da si jih močno želite uresničiti.

No, slaba novica je, da to ni dovolj. Skozi prizmo spoznanja, da smo vedno zgolj v danem trenutku, je prvi korak ta, da smo osredotočeni na tukaj in sedaj, v tem trenutku, vedno znova. Temu fokusiranju lahko rečemo tudi čuječnost, o kateri sem že pisala in jo tudi sama skušam uporabljati kar se da pogosto. Me prizemlji in mi ponudi uvid v moje čustveno dogajanje in kaj se v meni dogaja, kakšno čustveno stanje se je razvilo v nekem hipu in kaj naj s tem počnem. Ni tako težko, kot vam morebiti zveni.

Da se povrnem k mojemu dojemanju, kako pridobiti ali privleči realizacijo svoje želje. Po moje gre bolj za to, da si zastavimo cilj in se ga držimo, kako bomo prišli do tega cilja, pa se bo kazalo sproti. Namreč, recimo si, kot da je naš cilj že uresničen in če je naš cilj ustrezen za nas v danem trenutku in da smo tudi mi sami primerni za ta cilj, bo le-ta sam privlekel okoliščine in vse kar je potrebno, da se naš cilj uresniči. In največji hec je, da načini, na katere se bo naš cilj uresničil, bodo vedno drugačni, kot smo si mislili ali želeli. Bodo pač takšni, kot so naše dejanske okoliščine, naš način življenja in glede na naše izkušnje. Zato se ne bojte novih ali neznanih situacij, ker vam lahko točno te, tudi boleče, nosijo orodje k doseganju cilja.

No, ko se postavite v tukaj in sedaj, v tale hip, kakšen je vaš čustveni odnos do njega? Če v temle trenutku uživate, se imate fajn, ste srečni, mirni in zadovoljni, boste s to svojo naravnanostjo pritegnili še več takšnega razpoloženja in trenutkov. Ker tako delujemo sedaj in bomo tudi v bodoče se imeli fajn, bomo srečni in zadovoljni. Če pa ne maramo sedanjega trenutka, se bomo sprogramirali, da tudi vsi prihodnji trenutki ne bodo po naši volji. Kot sedaj čutimo, tako bo tudi v prihodnje. Kajti, vedno se privlači tisto, kar je med seboj podobno in je v tem trenutku tukaj.

Zato apeliram na vas, dragi moji bralci, da bodite hvaležni vsak dan, za vsako situacijo, odnos, človeka, ki ste ga srečali ali živite z njim, bodite hvaležni tudi za boleče izkušnje in s hvaležnostjo sprejemajte trenutno situacijo. Da, ni enostavno, a s tem boste bližje svojim ciljem. No, tako sama razmišljam in se trudim delovati. Saj kdaj pa kdaj mi ne uspe, pa tihi glasek Ega prevlada, a vseeno se vedno znova fokusiram na prijetne, lepe, čustveno polne trenutke, ki me osrečujejo. Hvaležna pa sem vsak večer posebej za vse, kar se mi je zgodilo v taistem dnevu. In ko me prevzame popolni notranji mir, vem, da je za mano še en čudovit dan mojega življenja.