Kaj lahko starši naredimo za boljše razumevanje otrok
23 aprila, 2016
6 stavkov, ki ubijajo partnersko razmerje
8 maja, 2016
Prikaži vse

Moč čustev, misli in zaupanja

Vedno bolj pogosto sama ugotavljam, da imamo mi sami v sebi moč upravljati z našim čustvenim, duševnim in seveda telesnim zdravjem. In ker imamo to moč, se lahko tudi samo zdravimo. No dobro, če si zlomiš nogo, greš verjetno po gips.  Sama sem se pred približno pol leta grdo urezala z nožem za kruh (žagica brrr) v kazalec leve roke, da mi je en del tkiva štrlel stran. Hči mi pravi, naj grem takoj na urgenco, da mi to nazaj prišijejo. Jaz trmasta in verujoča v zmožnost lastne regeneracije tesno povijem prst, menjavam obliže redno in vestno, ves čas pa si vizualiziram, kako vidim nitke tkiva, da se med seboj v raztrganini ponovno povezujejo, tvorijo novo nastalo tkivo. Sedaj mi je od ureznine ostala zgolj drobna brazgotina. No, to sem, med drugim, pač jaz :).

Sicer je že znanstveno dokazano, da 95% (po nekaterih alternativnih raziskavah 90%) bolezni izvira iz naših psihičnih in čustvenih stanj, ki smo jih zanemarili, potisnili na stran ali v nezavedno ali pa smo se naredili, da jih ni, temu se reče, da smo šli v stanje zanikanja. Dejstvo je, da lahko tiščimo glavo v pesek in zanikamo našo bolečino, krivdo ali emocionalno tesnobo, naš organizem bo našel pot in se bo želel razbremeniti tega pošastnega pritiska. Tako bi boste priklicali bolezen, register teh bolezni pa je neskončen. Sama verjamem v to.

Z močjo pozitivnih čustev, kot so ljubezen in hvaležnost, misli uperjenih v optimistično naravnanost in z zaupanjem, da smo sposobni regulirati naše življenjske izzive, lažje umirjeno sprejemamo tudi udarce usode, karme ali življenja samega. Ker v sebi vemo, da je vse točno tako prav in v redu,  kot je. In da je vsaka bolečina ali poraz zgolj prepreka na poti naših uvidov, kako posebni, močni, ljubeči smo lahko. Nekateri tudi trdijo, da lahko naša čustva spremenijo naš DNK. Verjamem! Nekje sem prebrala, da je delovanje naše podzavesti do 30.000 krat !! močnejše kot naš zavestni um.

Seveda je vse zgoraj napisano možno od sprejemanju pozitivnega dojemanja stvarnosti, okolja in odnosov okoli nas. Če je posameznik negativno in pesimistično nastrojen, njegove misli so težke, polne jeze in nerazrešenih frustracij, potem bo seveda sčasoma zbolel, lahko tudi duševno. Telo pa seveda tudi sčasoma klone v bolezen.

Sama imam rada iskrene ljudi, ki ne bežijo od svojih bolečin in življenjskih izzivov in ki pridejo do mene v Svetovalnico, da jim pomagam. Obožujem svoje poslanstvo in delovanje.