5 namigov kako se lahko rešite tesnobe
16 junija, 2016
Nič ni za vedno vklesano v kamen
14 avgusta, 2016
Prikaži vse

Ljubiti se ali seksati?

Closeup of an intimate couple enjoying at the act of foreplay

To je sedaj vprašanje. Danes se pogovarjam z mladeničem, hodi v Svetovalnico že dobro leto, pravi, da uživa v tem, ko lahko z mano razmenjuje svoje misli, pomisleke, želje in ideje. In ker spada področje spolnosti med osnove zdravega in kvalitetnega partnerskega odnosa, želi moje mnenje glede njegove punce.

Oba sta stare okoli petindvajset let, oba malce razvajena glede materialnih dobrin, saj izhajata iz premožnih družin, v obeh družinah se starša razumeta in približno enako vizijo zveze imata tudi dotični mladi moški. A ima dilemo: kaj pomeni se ljubiti in kaj zgolj seksati?

On bi se z njo dolgo in nežno ljubil, ljubkoval, cartal, božal in to po njegovem ni zgolj predigra in uvod v seks temveč je to zanj “ločeno” poglavje. Spolno igranje in potešitev je drugo poglavje, tretje pa je zanj ponovno ljubkovanje in cartanje. Njegovo dekle pa pravi, da ji je odveč tako dolgo ljubljenje, ker je utrujena, pa tako ali tako ve, da bo sledil seks in potem bi ona rada pač na miru zaspala, on pa bi jo rad še cartal. Včasih mu direktno pove, da naj jo poseksa in to je to. Pa je zmeden.

Ja, posamezniki smo različni, da ne omenjam razlik v dojemanju medsebojnih odnosov med moškim in žensko. Da ne bo pomote, tale naš moški je samozavesten, odločen in uspešen, ima pa rad mirne in ljubeče trenutke, ki jih želi deliti z ljubljeno osebo. Včasih se tudi sama sprašujem, ali se je svet res tako na glavo obrnil, da so se naše družbene vloge temeljito premešale, stereotipi, ki so dolgo veljali, so razpadli in nove, sveže generacije iščejo nove temelje vedenja, reagiranja in čustvovanja, sploh so na udaru partnerski odnosu, pa kot danes vidimo, tudi dojemanje spolnosti oziroma ljubljenja, intimnega predajanja.

Se tudi vam kaj podobnega dogaja? Ste se znašli v podobni situaciji, ki poraja zmedo, nerazumevanje ali celo stisko? Odgovore lahko najdete tudi z mojo pomočjo.