Čustveni izsiljevalci
11 decembra, 2014
Vsem ne moremo ustreči
20 decembra, 2014
Prikaži vse

Intimno in življenjsko. Jaz vam na voljo

svetovalnica melita kuhar intimno jaz

Razmišljam, kako mi je seksi imeti tale moj blogec / blokec, v /na katerega lahko pišem moja tuhtanja in ugotovitve, ki jih nabiram skozi osebnostni in strokovni razvoj. In pri tem skušam uporabljati kar najbolj primerno izražanje v meni zelo ljubem jeziku, maternem, slovenskem. Kot je zelo čustveno napisala Vesna Milek v Sobotni prilogi dne 13. decembra letos , tudi sama sanjam in živim v slovenščini http://www.delo.si/sobotna/vse-kar-sem-je-moj-jezik.html. Citiram Vesno: “V jeziku je magija, po kateri na tihem hrepenimo in jo iščemo tam zunaj”.

Moje delo v Svetovalnici, ki zajema podporo in svetovanje zelo širokemu krogu ljudi z zelo različnimi življenjskimi izzivi, je dejansko moje poslanstvo in izziv. Ljubim svoje delo. In sem hvaležna vsem mojim osebnim izkušnjam in odločitvam, bolečinam in uspehom, da sem se oblikovala v osebo, kakršna sem sedaj. Sprejemam se v vseh mojih plusih in minusih. Delam na čiščenju lastnih ponotranjenih vzorcev in prepričanj, ki jih vlečem na plano ter jih skušam preoblikovati in jih živeti tako, kot sedaj ustreza mojemu osebnostnemu razvoju. Seveda me čaka še veliko dela na sebi. Ni mi problem tega priznati. In se veselim vsake preizkušnje, ki mi jo Življenje nanosi na mojo pot. In sem ji neskončno hvaležna. Ker brez vsega, kar sem doživela in preživela v mojem življenju, ne bi bila to, kar sem sedaj.

Namreč, prepričana sem, da je delo na sebi in vsakodnevni preizkusi, preko katerih sebe spoznavamo, nujno in neizogibno, če sebi želimo zdravo in kvalitetno staranje. Pa ne zgolj sebi. Tudi skupnost in socialna mreža, ki jo oblikujemo skozi časovno potovanje po Življenju sta tista pomembna dejavnika, ki nam dajeta povratne informacije kdo smo in kakšni smo.

Biti optimističen in aktiven je po mojem bistvo našega utelešenja tukaj in sedaj. Seveda pridejo trenutki, ko bi se človek skril v najbolj temno luknjo in počakal, da vihar življenja mine, a spet smo pri izzivu: KAKO KVALITETNO IN ZADOVOLJNO ŽIVETI? Vsekakor vsak od nas mora skozi težke in boleče teste, da sčasoma pride do zavedanja, da se lahko (deloma) umiri in živi svoje življenjsko poslanstvo. In sama sem sedaj na točki, ko to cenim in uživam vsako sekundo svojega privatnega in poslovnega življenja.

In se veselim vsakega dne posebej. Veselim se vseh ljudi, ki jih poznam in na novo spoznavam. Osrečujejo me moji iskreni prijatelji in prijateljice, moja mami, ki z leti postaja čedalje večja faca, moj tati, ki je tako noro mladosten in še vedno odbit, moja najstniška hči, ki odrašča v čudovito mlado žensko, najina pasja lubica, pitbulka Poppy, ki si zna na zelo direkten način vzeti svojo dozo najine neizmerne ljubezni do nje ter vsi vi, moje drage stranke, ko se skupaj z vami učim različnih modrosti.

Takole, danes sem se vam predstavila še v nekoliko bolj intimni luči, ne zgolj skozi moje članke in prispevke, ki jih objavljam v različnih medijih. Takšna sem, pa me vzemite ali me (s)pustite. Diham in stojim za vsako mojo besedo in dejanjem. In se veselim slehernega trenutka.

Kaj pa vi, drago moje občestvo?

melita kuhar svetovalnica logo odnos