Načela, po katerih vodim svetovalni proces
22 novembra, 2015
Kaj dela žensko lepo
30 novembra, 2015
Prikaži vse

Imate težave z zanositvijo?

Huh, tole je težka tematika. Zanositev je intimno in pogosto malce skrivno področje, ki ga par ne razglaša na glas, sploh če imata težave s spočetjem otročka. Danes bom pogumna in se bom tega lotila, previdno in oborožena s dejanskimi primeri, ki jih poznam.

Je par, ki se ljubi. Sicer v poznih tridesetih letih, skupaj že 15 let, a naslednika nikjer. Hodita od Poncija do Pilata, oba sta medicinsko zdrava, pa ne gre. Ne želita iti na hormonske terapije in oploditev z medicinsko pomočjo ne pride v poštev, ker  menita, da če jima je dano, bo otroček, sicer pač ne. Ko sem gospe na podlagi njene zgodbe povedala, da mogoče sama nekje globoko v sebi blokira zmožnost, da zanosi, me je grdo pogledala. Seveda, to je bilo zanjo boleče spoznanje, da želi biti zgolj edina ljubezen svojega dragega in da ga podzavestno ne želi deliti z drugimi. Partner ji je skozi nekaj srečanj zagotavljal, da se v njegovem srcu ne bo nič  spremenilo, da jo bo ljubil do zadnjega diha in da ljubezen ni deljiva temveč se multiplicira. Sedaj sta starša tri leta starega fantka. So srečna družinica, jaz pa skupaj z njimi slavim Življenje. In Ljubezen!

Je par, ki je šel skozi težke preizkušnje zvestobe, razhodov in ponovnih združenj. On ima otročka iz prejšnje zveze, ona je malce starejša od njega in si je mnoga leta obupano želela njegovega otroka. In ga je čakala, ko je nekaj let letal s cveta na cvet. Gospa je bolj tihe sorte, a zna kdaj izustiti uničevalno verbalno pasivno agresivno bombo, njemu v obraz. On postane zaripel in čez nekaj sekund bel v obraz, zadržuje se, da ne znori. Totalno destruktivna energija je v prostoru. Bi jo lahko rezal. Oba rahlo nahrulim, da ne dovolim nobene oblike nasilja, ne pasivnega ne verbalnega. Ni šans! Energija se sprosti. Čez tri mesece mi z Maldivov pošljeta slikico s pripisom “smo trije”.

Je par, ki je skupaj osem let. Skupaj sta začela živeti že zgodaj, oba stara nekaj čez dvajset let. Od začetka delata na otročku, on je zdrav, ona ima nekaj medicinskih težav in operacij. Težko sprejema svojo ženskost, je opremljena z nekaj atributi moške energije in težko pripusti nežnost in sprejemanje svojih ženskih plati. Dohtarji pravijo, da ni ovir za zanositev. Leta minevajo, otročka ni. Ugotovimo, da ona njemu ne zaupa. On izbira tvegane odločitve, nenazadnje in med drugim,  tudi vozi neprevidno in agresivno. Ona mu pove, da jo je strah, da bi imela otroka z njim, saj mu ne more zaupati, da bo prevažal dragoceno bitje varno in previdno. Po letu in pol srečanj zanosita, ker mu je začela zaupati. Mož se začel izkazovati z majhnimi dejanji in ji je s tem dokazal, da  se začenja zavedati, da ogroža njuno zmožnost spočetja, ker mu draga ne zaupa. Sta noseča in mu zaupa. Njune Ljubezen je še vedno močna.

Ja, tole so trije primeri, ki se dogajajo. Vidimo, da smo lahko kdaj dame tiste, ki včasih nehote in nevede sebe “zapiramo” pred novim življenjem. Vem, sliši se malce noro, a sama sem bila že nekaj krat priča čudovitim prebojem in “aha” trenutkom. Zato vem, da so čudeži mogoči.