Kaj je kvaliteten partnerski odnos?
13 januarja, 2015
Občutek krivde
1 februarja, 2015
Prikaži vse

Moški in ženske različno dojemamo zvezo

 melita kuhar svetovalnica

 Tale zapis nastaja pod vtisom mojega razmišljanja, da smo moški in ženske dejansko različni v dojemanju istih situacij, stvari ali zadev, ki nas dotikajo skozi skupno življenje. Tudi skupna partnerska zveza je polje bojevanja ali zavezništva med dvema različnima človekoma, ki vsak po svoje dojemata odgovornost biti v partnerski ali zakonski zvezi.

Če pogledamo moško dojemanje partnerstva, je to predvsem celica, v kateri se lahko počuti sprejetega in da je pač takšen kot je, saj se že na poslovnem in službenem področju pogosto mora pretvarjati. Doma se ne želi. Pričakuje razumevanje svoje ženske, partnerice, žene. Včasih pride domov utrujen, naveličan dokazovanja svojih sposobnosti in zadnje kar si želi je, da mu njegova ljuba žena še teži kaj vse še ni naredil, kje ga je polomil in da tako ali tako ni nič od njega. Verjamem, da se mu občasno odpelje. Pa gre rajši s prijatelji na pivo v bližnji lokal kot da bi poslušal tečno in nasikano drago, kaj vse je narobe naredil in da se itak ne zna pogovarjat in da mu nič ne verjame.

Recept za ženske, ki si želijo imeti ob sebi moškega, ki bo za njih vse naredil na temu svetu: ko pride vaš moški utrujen domov, ga zgolj z nežno kretnjo tesno objemite in se naslonite nanj pa mu v uho zašepetajte, da bo vse v redu, da je varen in ljubljen z vaše strani ter samo tako stojta, tesno objeta in poskusita začutiti utrip vajinih dveh srčkov. Jaz temu pravim “srček na srček”. Verjemite mi drage moje prelepe dame, tako pocartan moški bo za takšno svojo damo naredil vse!! Ker on ne potrebuje velikih besed in obljub, potrebuje občutek varnosti in sprejetosti ter svojo izbranko ob sebi, ki ga zna tudi razumeti.

No, seveda, ženska stran se od moške kajpada razlikuje. Ženska ob sebi potrebuje moškega, ki ga lahko in hoče spoštovati, ki ji daje občutek, da bo za njo poskrbel in bo odgnal od njunega gnezda vse vsiljivce. Bo skrben in odgovoren oče, ki mu ne bo težko iti sredi noči menjati pokakanih pleničk. Ženi je pomembno, da ve, da ji je zvest in privržen, zato bo tudi marsikaj požrla. No, govorim o premeteni in pametni ženski, ki ji je mar, da obdrži svojega moškega in vzdržuje s svoje strani kvaliteten odnos. Pomembno ji je, da je slišana in razumljena s strani svojega moškega.Če se ženska v svoji ženskosti zapusti in ne misli več na to, kako imeti partnerske odnose urejene ter se v celoti osredotoči zgolj na otročke, potem v veliki meri ogroža stabilnost zveze.

Recept za moške, ki želijo ob sebi negovati lepotico svojega srca: izkazujte ji svojo vsakodnevno pozornost z drobnimi darilci, pogosto ji povejte, da jo ljubite in občudujete, kako odlična mami je in prelepa ženska, komplimenti naj bodo izrečeni iz srca. Navsezadnje ste se vi odločili za svojo dotično damo, saj vas nihče ni silil v to zvezo. Pomagajte ji okoli gospodinjskih opravil, poslušajte jo, kar želi povedati, četudi je mogoče včasih ne boste v celoti razumeli. Z njo se sproti dogovarjajte o načrtih, ki se dotikajo vajine družine in pomagajte pri organizaciji planiranih izletov.

Ženske znamo biti zvite in na svoj način dosežemo svoje. Moški ste bolj direktni, pa še vsak s svojega zornega kota gledata na zvezo. Pa naj še omenim, da je za oba seks zelo pomemben, s tem, da je to za moško stran pozitivno veljaven stereotip, češ da moški bi to počeli vsak dan medtem ko dame pa smo zvečer utrujene ali pa si ne želimo “nadlegovanja” med rjuhami. A dejstvo je, da z malce širše perspektive gledano, je spolnost del zdravega življenja. Torej si ga z veseljem in brez slabe vesti privoščimo, četudi smo zmatrane. Pravijo, da dober in ljubeč seks obnavlja energijo.

melita kuhar svetovalnica logo odnos